Vi utfører alt innen asfaltering og fresing

Gratis befaring

Alle prosjekter er unike. Vi starter alltid med en gratis befaring!

Asfaltlegging

Vi er totalleverandør innen asfalteringsarbeider i alle størrelser. Trenger du å asfaltere oppkjørselen, legge asfalt på en privat vei eller bare reparere en flekk – vi tar jobben! Vi utfører jobber for både bedrifter og privatpersoner.

Fresing

Trenger du å fjerne et dårlig eller uønsket asfaltlag? Før et nytt lag med asfalt legges anbefaler vi å frese gammel asfalt, ellers må blant annet kantstein og kummer heves.

Bred erfaring

Vår brede erfaring innen gravearbeid, pukkverk og asfaltleveranse kommer våre kunder tilgode! Vi kjenner råvaren og gir deg anbefalinger og forslag til f.eks. kantstein og eventuell avretting.

Avtalt tid

Vårt fokus er godt arbeid levert til avtalt tid! Med god kommunikasjon og planlegging skal ikke regnværet stoppe dine asfaltdrømmer!

Roar Skjelland:

19 års erfaring fra pukkverk som driftsleder med hovedansvar på kvalitetskontroll av pukk og grus med blant annet leveranse til betongverk og asfaltverk. Selskapets daglig leder.

Petter Nilsen

20 års erfaring med gravemaskinkjøring. Har utført alt fra avretting til lasting av stein, de siste 13 årene i pukkverk.

Trond Mailund

35 års erfaring som lastebilsjåfør, hvorav de seks siste årene har hovedsakelig vært kjøring av asfalt med lastebil og utlegger.

Gratis befaring

Vi kommer på befaring og gir ett komplett pristilbud på asfaltering. Er det behov for grunnarbeid kan også en av våre samarbeidspartnere være med på befaring. Fortrinnsvis i Vestfold men vi kan ta henvendelser utover det ved ledighet.

  Delbetaling fra SVEA

  Hos oss kan du be om betalingsutsettelse eller dele opp betalingen.

  Vi har betalingsløsninger fra Svea!

  Ofte stilte spørsmål om fresing

  Spørsmål
  Svar

  Trenger vi å frese?

  Fresing brukes for å fjerne dårlige eller uønskede asfaltlag før man legger ny asfalt.

  Fresing brukes ofte der hvor det er behov for å ta hensyn til kumlokk, kantstein og omliggende asfalt som da ikke behøver å endres etter at ny asfalt er lagt.

  Hva er planfresing / friksjonsfresing?

  Fresing for å endre fall på et område rette opp arealer eller fjerne spor og friksjonsutfordringer.

  Hva er trau?

  Fresing for å fikse sprekker og andre skader i asfaltdekket. Den gamle asfalten freses bort slik at ny asfalt kan fylles i.

  Hva er fortanning?

  Ved graving i vei freses omliggende asfalt slik at ny asfalt kan legges kant i kant med eksisterende asfalt.

  Dermed sikres en jevn og sterk skjøt. Ofte freser vi gjennom innenfor fortanning slik at skjæring blir unødvendig.

  Hva er buttskjøtt?

  Fresing av en kileformet start/slutt i den gamle asfalten, slik at den nye kan legges i full tykkelse hele veien.

  Dermed blir skjøten mellom ny og gammel asfalt jevn og sterk. En buttskjøt er typisk 5 cm i den ene enden og går ut i null i den andre.

  Hva med asfaltskjæring?

  Asfalten skjæres med skjærehjul i stedet for å kappe asfalten med sag.

  Ofte stilte spørsmål om asfaltlegging

  Spørsmål
  Svar

  Hva må gjøres før asfaltering?

  Underlaget som skal asfalteres må komprimeres godt før asfaltering, det er ikke nok å bare jevne ut grusen.

  Et tips er å vanne materialet godt og komprimere med en vibroplate eller lignende. Ved mangel på komprimering vil man kunne få setninger og det vil kunne oppstå vanndammer. Hvis det tidligere har vært vegetasjon på det arealet som skal asfalteres bør gjenværende vegetasjonen fjernes og et ugressmiddel påføres av deg.

  Hva bør vi gjøre for å oppnå best resultat?

  For å oppnå best resultat må underlaget være ferdig avrettet når asfalten legges.

  Oppretting av underlaget er ikke inkludert dersom det ikke er nevnt i tilbudet og du må påregne å finne underlagets ujevnheter igjen i asfaltdekket. Det bør være minimum 1% fall for å få bort overflatevann. På store flater kan det være aktuelt å legge ned sluk for å sikre avrenning og unngå vanndammer. Asfalt på arealer med gang- og personbiltrafikk bør ha minimum 20 cm stabile grus- eller pukkmaterialer. Om nødvendig bør det foretas en masseutskifting. Allikevel blir mange grusete arealer rettet opp med subbus og asfaltert slik de er. Manglende bæreevne kan ikke lastes asfaltentreprenøren, hvis ikke masseutskifting er foretatt.

  Hvor mye grus- eller pukkmaterialer trenger vi?

  Asfalt på arealer med gang- og personbiltrafikk bør ha minimum 20 cm stabile grus- eller pukkmaterialer.

  Om nødvendig bør det foretas en masseutskifting. Allikevel blir mange grusete arealer rettet opp med subbus og asfaltert slik de er. Manglende bæreevne kan ikke lastes asfaltentreprenøren, hvis ikke masseutskifting er foretatt.

  Når er det best å asfaltere?

  For deg som har et oppdrag, og som ønsker å få det utført raskt, så er tidlig vår et gunstig tidspunkt å bestille på.

  På kalde vinterdager blir asfalten vanskelig å jobbe med/legge fordi den stivner. Våren starter tidlig for oss som jobber med å asfaltere, gjerne fra februar dersom temperaturen tillater det.

  Hvor lang levetid har asfalt?

  Ved alminnelig bruk, og akseptabel bæreevne i undergrunnen, bør asfalten ha en levetid på 15 til 20 år.

  Hva med vedlikehold?

  Asfalt kan feies og spyles. Forsiktighet bør utvises ved bruk av høytrykksspyler.

  Skulle vegetasjon vokse gjennom dekket bør denne fjernes og ugressalt påføres. Små hull kan lappes med lappemasse som selges i byggvareforretninger. Ved større reparasjoner må entreprenør kontaktes.